Wybory parlamentarne 2007
Na początek pozwolę sobie wypowiedzieć się na temat wszystkich ważniejszych komitetów:
Liga Prawicy- Połączenie z LPRem wyborcom UPRu na pewno w smak nie jest. Mimo wszystko, eurosceptycy, konserwatyści i monarciści mają na kogo głosować i przy umiejętnej kampanii ten komitet ma moim zdaniem szanse na około 7-10%.
PiS- pod względem prowadzenia kampanii zawsze ich podziwiam. Mają teraz nowe, chwytliwe hasło:"Precz z korupcją", które może zjednać sporą rzeczę wyborców. Moja prognoza, ok. 20%
PO- Kampania pod znakiem "anty PIS". No może to i dobre hasło, ale wiem z doświadczenia, że przez takich ludzi jak Tusk czy Schetyna coraz więcej ludzi oddala się od tej partii. Optymistycznie daję 30%, chociaż to kwestia dużej frekwencji.
PSL- PSL to fenomen. Zawsze pomijana w sondażach dostaje się do sejmu. Gdyby bardziej otworzyli się na środowiska miejskie to kto wie, może mój głos powędrowałby do rolników?? Prognoza: tak jak zwykle w wyborach
SO- Samoobrona może mieć problem z przekroczeniem progu wyborczego, ze względu na to, że PIS prowadzi kampanię odciągającą ludzi od SO. Chyba tylko charyzmatyczny Lepper może tą partię uratować.
LiD- LID, gdyby miał trochę bardziej inteligentych działaczy, mógłby liczyć na wynik powyżej 20%. No ale z taką kampanią jak teraz (czyt. reklamówka wyborcza) to powyżej 15% nie wyjdą. na plus może działać stopniowe oczyszczanie koalicji z elementów komuszych(Miller, Dyduch)
No, to narazie wszystko
Mam nadzieję, że nie dacie ciała i wybierzecie ten temat, zamiast "Co odwaliłeś w szkole"
PS: Kto narzekał, że na forum gnębie tylko userów, niech teraz się teraz odezwie, bądź zamilknie na wieki

Tak jak np spadek bezrobocia ..... a przypisuja to sobie .... jakby tak na wszystko kladli lape to zle to widze ....
No ale coz jesli tak sadzicie wiec musze zmienic zdanie i wybrac sie na wybory ....a bedzie lepiej
może i tuszczok ma racje ze za rzadow PiSa nie bedzie Euro 2012 ..ale pozyjemy zobaczymy .... mzoe w koncy zacznie sie cos dziac w zwiazku z tym ..... bo wstyd w porownaniu z sasiadami ....