No cóż -z braku czasu tylko napisy.Miało być wcześniej ale nie dało rady -przepraszam.Nie wiem jak będzie z dubbingiem.Nie bardzo chce współdziałać ,a nie mam kiedy doszlifować sprawy http://rapidshare.com/files/17081604/GRAWnapisyPL.rar.html
Iwan napisał(a):Jaka jest jakość tego spolszczenia?? Bo nie wiem czy sobie kupić PL wersję czy ściagać ENG...
To pliki z oryginalnej wersji PL po usunięciu literówek i lekkich przeróbkach(zamiast "drużyna duchów" jest teraz "drużyna ghost" itp.).Dodałem ze dwa czy cztery zdanka...
Jak zasysasz to wiedz ,że obie wersje spolszczenia są identyczne(poznałem po własnych wstawkach w tej drugiej).Ta z pierwszego posty jest z instrukcją i małym pliczkiem do wymuszania wyższego priorytetu sytemowego dla GRAW.
Ok, spolszczenie bardzo dobre, szkoda tylko że nie ma teksów dialogów pomiędzy członkami i dowództwem. Ja pobrałem to spolszczenie ze strony głównej, z instalatorem. A to z pierwszego pliku jest jakieś lepsze czy jak?? Chodzi mi o ten pliczek. Przyspiesza działanie gry?? Chociaż w instalatorze chyba też jest zawarty....
Ten pliczek zwiększa "obowiązki sprzętu" wobec procesu(zamiast normalnych na wysokie),Można go spokojnie edytować np.Total Commanderem wpisując "exeki" innych gier i testować.Mi pomógł przyspieszając nieco grę i kilku kolegom też.Dodam ,że nie jest to mój pomysł ale znalazłem go w necie jako poradę dla XP.Spolszczenie ze strony głównej?Hmmm...nie testowałem szczerze powiedziawszy -pozostałem przy tym z linak w pierwszym poście.Pozdrawiam -ciągle grywam w GRAWa.Jest super Aha -wiele kwesti mówionych nie jest podpisanych w grze...Stąd ich brak w napisach PL.Dużo kłopotu jest z wersją dubbingu.Musiałbym na zmianę instalowac i testować gre PL i ENG wymieniając pliki...Nie dam rady czasowo.Może kiedyś
Ostatnio edytowany przez miron72 25 Mar 2007, 18:29, edytowano w sumie 2 razy
Według mnie lepiej ściągnąć patcha 1.35 i wybrać podczas jego instalacji j. polski i lepiej na tym wyjdziemy.Mam polską wersje tej gry i dub. wcale taki wspaniały nie jest a polska wersja waży ok 3,75 gb a eng. ok 2,5gb.
[ Dodano: Pią 27 Lip, 2007 07:57 ] Na necie jest wersja Sphinx'a wraz z patchem, tylko nie da się na niej zainstalować patcha 1,35. Jakby ktoś miał tą wersję i chciał zainstalować patcha to niech pisze.
A więc sprawa ma się tak: *.biki rzeczywiście są nieme, zasysają dźwięki z oddzielnych plików (spakowanych). Za mowę odpowiedzialne są katalogi:
data\sounds\character
data\sounds\voices
i wszystkie pliki, które w nich są.
Angielska ścieżka dźwiękowa zajmuje 136 MB.