[Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

<<

Horhend

Avatar użytkownika

VIP

Posty: 1179

Dołączył(a): 27 lut 2006, 19:20

Post 18 paź 2010, 13:02

[Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Spolszczenie NAPISÓW do gry: "Arcania: A Gothic Tale" ("Arcania: Gothic 4").

Obrazek

POBIERZ:
  Kod:
http://www.wrzuc.to/db4Ugx.wt

LUB/ALBO
  Kod:
http://ifkgfb.1fichier.com/arcania_pl_napisy_up_horhend_dla_www.Portal24h.pl.rar

ROZMIAR: 274MB

JEŚLI PO SKOPIOWANIU PLIKÓW I ODPALENIU GRY, ZAMIAST POLSKICH NAPISÓW
BĘDĄ "KRZACZKI", NALEŻY W SKRÓCIE DO GRY DOPISAĆ: language="pl"


Tak to powinno wyglądać (przykładowo):
"Ścieżka do pliku\ArcaniA - Gothic 4\Arcania.exe" language="pl"

Po tym, wszystko powinno być OK.


NA WSZELKI WYPADEK, WYKONAJ KOPIE ZAPASOWĄ PODMIENIANYCH PLIKÓW!!!

UWAGA! NIE TESTOWANE! NIE SPRAWDZONE! - ZNALEZIONE W SIECI!
NIE PONOSZĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA EWENTUALNE WADLIWE DZIAŁANIE SPOLSZCZENIA,
LUB WYNIKŁE Z TEGO POWODU EWENTUALNE SZKODY!
Ostatnio edytowano 10 kwi 2011, 12:15 przez Horhend, łącznie edytowano 1 raz
<<

kkmati

Nowy

Posty: 3

Dołączył(a): 17 paź 2010, 09:15

Post 18 paź 2010, 14:42

Re: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

MM Miodzio Wielkie Dzięki :)
<<

PAWEL1981

Nowy

Posty: 1

Dołączył(a): 30 sty 2011, 11:24

Post 30 sty 2011, 11:42

Re: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

podaj mi link do pobrania
<<

jan

Nowy

Posty: 11

Dołączył(a): 10 kwi 2011, 09:37

Post 10 kwi 2011, 10:48

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Witam,jestem starszym człowiekiem i nie potrafię "wgrać"spolszczenia do gry Gothic 4 Arcania.Grę w wersij angielskiej zainstalował na mojm laptopie mój dużo młodszy sąsiad i jest ok-działa.Ale sąsiad wyjechał na dłuższy czas,ok.roku.Jestem "nowy"na forum więc proszę mieć dla mnie wiele cierpliwości,postaram się nauczyć szybko z podpowiedzi kolegów i koleżanek.Pozdrawiam.
<<

Horhend

Avatar użytkownika

VIP

Posty: 1179

Dołączył(a): 27 lut 2006, 19:20

Post 10 kwi 2011, 12:23

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Dodana wrzutka na wrzuc.to.

jan napisał(a):Witam,jestem starszym człowiekiem i nie potrafię "wgrać"spolszczenia do gry Gothic 4 Arcania.Grę w wersij angielskiej zainstalował na mojm laptopie mój dużo młodszy sąsiad i jest ok-działa.Ale sąsiad wyjechał na dłuższy czas,ok.roku.Jestem "nowy"na forum więc proszę mieć dla mnie wiele cierpliwości,postaram się nauczyć szybko z podpowiedzi kolegów i koleżanek.Pozdrawiam.


W czym konkretnie jest problem?
Może pliki "spolszczenia" zostały wgrane nie tam gdzie trzeba?

Po ściągnięciu archiwum i jego wypakowaniu, powinniśmy uzyskać pliki:
Data\data0.pak
Data_test_lvl69\data_test_lvl69.pak

Pliki te powinno się skopiować do katalogu gdzie zainstalowaliśmy grę...
Czyli przykładowo:
"Ściezka do pliku\ArcaniA - Gothic 4\Data\data0.pak
"Ściezka do pliku\ArcaniA - Gothic 4\Data_test_lvl69\data_test_lvl69.pak

Potwierdzamy zamianę z plikami oryginalnymi i uruchamiamy grę...
Sprawdzamy, czy wszytko jest OK.

Jeśli nie...
JEŚLI PO SKOPIOWANIU PLIKÓW I ODPALENIU GRY, ZAMIAST POLSKICH NAPISÓW
BĘDĄ "KRZACZKI", NALEŻY W SKRÓCIE DO GRY DOPISAĆ: language="pl"

Tak to powinno wyglądać (przykładowo):
"Ścieżka do pliku\ArcaniA - Gothic 4\Arcania.exe" language="pl"
<<

jan

Nowy

Posty: 11

Dołączył(a): 10 kwi 2011, 09:37

Post 10 kwi 2011, 17:10

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Od początku,jestem emerytem więc proszę o wyrozumiałośc.1-aby pobrać spolszczenie z (wrzuć to) muszę się tam zarejestrować.2-muszę tam pobrać ten kolegi kod: http://www.wrzuc.to/db4Ugx.wt
i wtedy ściągam tak zwane archiwum i wypakowuje.Czy dobrze wszystko narazie rozumię.
<<

Horhend

Avatar użytkownika

VIP

Posty: 1179

Dołączył(a): 27 lut 2006, 19:20

Post 10 kwi 2011, 18:08

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

jan napisał(a):Od początku,jestem emerytem więc proszę o wyrozumiałośc.1-aby pobrać spolszczenie z (wrzuć to) muszę się tam zarejestrować.2-muszę tam pobrać ten kolegi kod: http://www.wrzuc.to/db4Ugx.wti wtedy ściągam tak zwane archiwum i wypakowuje.Czy dobrze wszystko narazie rozumię.


Po pierwsze witam :).
Po drugie, dla mnie nie ma znaczenia, czy ktoś jest dzieckiem, osobą w wieku średnim, czy osobą starszą.
Gdy mogę i umiem jakoś dopomóc, to próbuję to uczynić. Ja nikogo nie dyskryminuję, a "wyrozumiałość"
to moje drugie imię :P (taki mały żarcik dla rozluźnienia).

A więc.
1) wrzuc.to jest hostingiem darmowym. Aby coś z niego pobrać nie trzeba się rejestrować.

2) Wbijamy do przeglądarki ten link:
  Kod:
http://www.wrzuc.to/db4Ugx.wt

3) Po wyświetleniu strony wystarczy kliknąć na "Pobierz plik (download)"
Obrazek

4) Po chwili rozpocznie się pobieranie pliku na dysk.

5) Rozmiar archiwum RAR to 274MB, więc jak długo będzie trwać pobieranie, zależne jest od szybkości posiadanego łącza Internetowego.

6) Gdy zakończy się pobieranie archiwum RAR na dysk twardy, należy go rozpakować.
Do tego potrzebujemy jakiegoś "Archiwizera plików" (Kompresora plików) - np. WinRAR, 7-Zip, PowerArchiver itp.

7) Gdy rozpakujemy zawartość archiwum, wypakowane pliki należy podmienić z tymi oryginalnymi w katalogu z grą...
<<

jan

Nowy

Posty: 11

Dołączył(a): 10 kwi 2011, 09:37

Post 11 kwi 2011, 00:07

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Witam.Zrobiłem metodą prób zamiany plików i są napisy.Dzięki koledze zrobiłem pierwszy krok w tym wyjątkowym świecie.Bardzo dziękuję.Jeżeli znajdę jeszcze lektora do tej gry,to postaram się "wgrać"go-zobaczymy z jakim skutkiem.Jeżeli mogę podtrzymać naszą znajomość,to będzie mi bardzo miło.
<<

Horhend

Avatar użytkownika

VIP

Posty: 1179

Dołączył(a): 27 lut 2006, 19:20

Post 12 kwi 2011, 01:44

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

jan napisał(a):Jednak mam problem z tym lektorem do gry Gothic 4 Arcania.Czy może kolega mi pomóc tak jak ze spolszczeniem(napisami)


Tylko, że wstawka nie zawiera "polskiego dubbingu". Są to tylko napisy...

Pełne spolszczenie (dubbing + napisy) miałoby rozmiar, coś około 1,3GB.
<<

jan

Nowy

Posty: 11

Dołączył(a): 10 kwi 2011, 09:37

Post 12 kwi 2011, 01:54

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Ale może kolega znaleźć takie "pełne spolszczenie" i mi podpowiedzieć/nauczyć jak to zrobić.Miejsca mam dużo na twardym.
<<

Horhend

Avatar użytkownika

VIP

Posty: 1179

Dołączył(a): 27 lut 2006, 19:20

Post 12 kwi 2011, 12:52

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

jan napisał(a):Ale może kolega znaleźć takie "pełne spolszczenie" i mi podpowiedzieć/nauczyć jak to zrobić.Miejsca mam dużo na twardym.


Proszę...

PART1 - 495MB
  Kod:
http://www.wrzuc.to/BBIh6trgx.wt

PART2 - 495MB
  Kod:
http://www.wrzuc.to/qXlSsZJ0aG.wt

PART3 - 329MB
  Kod:
http://www.wrzuc.to/l9XvGqJD.wt

Instrukcja:
1) Przekopiuj wszystkie pliki z folderów spolszczenia
do folderu z grą i zatwierdź ich podmianę.


Uruchom grę i sprawdź, czy wszystko jest w porządku.
Jeśli nie i zamiast polskich znaków są tzw. "krzaczki",
należy przejść do punktu drugiego instrukcji.


2) Odnajdź na pulpicie skrót do "Arcanii",
kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i kliknij na "Właściwości".

3) Tam gdzie jest "Element docelowy" widnieje ścieżka do pliku uruchamiającego grę.
Przykładowo: C:\Program Files\ArcaniA - Gothic 4\Arcania.exe"

4) Trzeba na końcu tego skrótu zrobić jedną spację i dodać wpis:
language="pl"

Czyli ma to wyglądać następująco:
C:\Program Files\ArcaniA - Gothic 4\Arcania.exe" language="pl"

5) Teraz zatwierdź zmiany skrótu klikając na "Zastosuj" i na "OK".

6) Uruchom grę i graj.
<<

jan

Nowy

Posty: 11

Dołączył(a): 10 kwi 2011, 09:37

Post 12 kwi 2011, 16:35

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Jesteś bardzo mądrym,chyba młodym czowiekiem.Dziękuję i pozdrawiam.Dam znać jak się uporam z mojm tematem.
<<

Horhend

Avatar użytkownika

VIP

Posty: 1179

Dołączył(a): 27 lut 2006, 19:20

Post 12 kwi 2011, 18:23

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Bez przesady :P, bo się zawstydzę :zawstydzony:.
Dobrze będzie, jak wreście będzie dobrze i będzie działać :).
<<

jan

Nowy

Posty: 11

Dołączył(a): 10 kwi 2011, 09:37

Post 12 kwi 2011, 19:13

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Próbuję i próbuję pobrać plik http://www.wrzuc.to/BBIh6trgx.wt
na dysk i po wciśnięciu /Pobierz plik(download) nic się nie dzieje,nie pobiera pliku.Czy coś mogłem -usunąć nieświadomie -jakiś program do pobierania.
<<

Horhend

Avatar użytkownika

VIP

Posty: 1179

Dołączył(a): 27 lut 2006, 19:20

Post 12 kwi 2011, 20:00

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Gdy "załaduje się" strona wrzuc.to, jak już widomo należy kliknąć na "Pobierz plik (download)".

Po tym pojawi się następująca informacja:
Obrazek

I tak jak sugeruje napis należy czekać i w tym momencie na nic więcej nie klikać.

Właśnie sprawdziłem ten link z partem pierwszym, i u mnie pobieranie pliku rozpoczyna się
po około 3-4 sekundach po kliknięciu na napis "Pobierz plik (download)".

"Poczekaj chwilę na wysłanie pliku do Twojej przeglądarki" prawdopodobnie oznacza,
że plik "ładuje się" z serwera wrzuc.to i wysyła informacje do naszej przeglądarki
o zapytanie pobrania pliku...

Czyli klikamy i czekamy... Gdy Wyskoczy komunikat czy zapisać na dysku - zapisujemy...
<<

jan

Nowy

Posty: 11

Dołączył(a): 10 kwi 2011, 09:37

Post 12 kwi 2011, 21:30

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Rozumiem.Ale ja czekam i czekam i nic.A gdzie jest ta moja przeglądarka abym mógł pobrać ten plik
<<

Horhend

Avatar użytkownika

VIP

Posty: 1179

Dołączył(a): 27 lut 2006, 19:20

Post 12 kwi 2011, 22:05

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

jan napisał(a):Rozumiem.Ale ja czekam i czekam i nic.A gdzie jest ta moja przeglądarka abym mógł pobrać ten plik


"Przglądarka internetowa" to nic więcej jak program, którym aktualnie dany użytkownik
przegląda zawartoć Internetu, czyli stron www (World Wide Web - ang. ogólnoświatowa sieć).
Czyli przeglądarka internetowa to (przykładowo):
Internet Explorer, Opera, Mozilla Firefox, Google Chrome... itp.

Dla przykładu. Ja aktualnie używam przeglądarkę Opera :).
<<

jan

Nowy

Posty: 11

Dołączył(a): 10 kwi 2011, 09:37

Post 12 kwi 2011, 23:03

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

ok.pobrałem ale nie pytał mnie program gdzie chcę wgrać ten plik i teraz nie mogę go znaleźć.

Przepraszam,ale wczoraj z samymi napisami poszło mi lepiej.Program zapytał mnie gdzie chcę wgrać pobierany plik i potem wiedziałem gdzie mam go znaleźć i go rozpakować.Załamałem kolegę pewnie mojmi dzisiejszymi prostymi problemami.

sukces,nie poddałem się,zadziałała moja przeglądarka dopiero po aktualizacji,może coś wcześniej przestawiłem i w tym był problem.Dziekuję.
 
PostTen post został usunięty przez mad_prince 13 kwi 2011, 16:03.
<<

Horhend

Avatar użytkownika

VIP

Posty: 1179

Dołączył(a): 27 lut 2006, 19:20

Post 13 kwi 2011, 10:22

Odp: [Posiadam] Spolszczenie do Arcania: Gothic 4

Czasami też tak mam, że nie wiem gdzie zapisałem ściągany plik :P.
Ale i z tym można sobie łatwo poradzić. Jeśli pobieranie plku dobiegło końca (ściągnął się),
to wystarczy kliknąć (tak jest w Windows XP) na Menu start (START) i kliknąć na "Wyszukaj".

Obrazek

(Funkcję "Wyszukaj" można także wywołać w Windows XP klawiszem "F3").
Na zapytanie "Co chcesz wyszukać?" wybieramy "Pliki i foldery".

Obrazek

W okienku "Cała nazwa plku lub jej część:" wpisujemy czego szukamy.
Tutaj najlepieś wpisać coś harakterystycznego w nazwie poszukiwanego pliku.
Czyli jeśli pobraliśmy spolszczenie do Arcanii: arcania_pl_up_horhend_dla_www.Portal24h.pl.part1.rar.
to wpisujemy powiedzmy horhend, to będzie to unikalne słowo :P.
Jeszcze tylko wybieramy "Szukaj w:" i Wybieramy "Lokalne dyski twarde..."
(tu będą podane dyski znajdujące się w naszym komuterze)
Czyli powiedzmy jak mamy jeden dysk to będzie to: "Lokalne dyski twarde (C:)".

Obrazek

Potem tylko klikamy na "Wyszukaj" i czekamy aż znajdziemy nasz plik :).

Obrazek

UWAGA! Sprzedstawiony sposób zapewnie różnić się będzie, jeśli kozystamy z innego systemu niz Windows XP!
Następna strona

Powrót do Spolszczenia do gier

 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

Forum phpBB v2012

Time : 0.190s | 16 Queries | GZIP : On