Kocyk napisał(a):nie czytając nic tylko grzebiac
Takie coś jak skuter czy motorynka nie ma szybko jeździć tylko służyć jeżdżeniu po miescie i wymijać korki i mało palić.
Kocyk napisał(a):trzeba se kupić MOTOR
Kocyk napisał(a):Skutery mają słabe przyspieszenie ?? BZDURY
Miejscowość: Wrocław
4 suwa to ja mogę na rowerze wziąć na 100m
Otworzysz silnik i już wiesz co jest w nim zepsute?? Od urodzenia masz taki talent??
Czyli ludzie ze wsi nie mogą mieć skutera.
Tak... a później kupi taki 18 latek co tylko zdał na A1 Honde czy innego ścigacza i rozj***** się na najbliższym zakręcie
ges napisał(a):Skuter za 10 tys. złoty to ja za nic bym nie kupił.
Kocyk napisał(a):jeśli to jest chiński futong, czy inny szajs to go wyprzedzisz na rowerze, ale dobrej marki 2 suwa nie ma szans. A większość porządnych skuterów to 2 suwy.
Kocyk napisał(a):w pojazdach dobrej firmy silniki praktycznie sie nie psują, w moim Piaggio tylko raz tłok ojciec zatarł, ale tak to sam sie nie zepsuł. Mi bardziej chodzi o części które sie najczęściej psują np. gaźnik. Wbrew wszystkiemy tak łatwo go ustawić i zrobić nie jest łatwo.
Kocyk napisał(a):Jakoś jeżdże po polach na skuterze i daje radę. Romet też, tylko że kumplowi w taki sposób odkręciła sie rura wydechowa XD
No ale sam powiedz: lepiej by się jeździło na takim romecie po polach niż na skuterze. Przynajmniej ja to tak odczuwam.
ja jestem w tej pierwszej grupie 
No ale powiedzmy, że pierwszy raz widzisz ten silnik na oczy. I co, wiesz jak wyregulować gaźnik?? Przecież musiałeś od kogoś się dowiedzieć albo poczytać o tym na necie. Nie urodziłeś się z takim czymś przecież.
No ale sam powiedz: lepiej by się jeździło na takim romecie po polach niż na skuterze. Przynajmniej ja to tak odczuwam.
skutery są dla bogaczy, nie warto ich kupować, nie są zrywne, nie dla nas w naprawie, są dla szpanerów
Kocyk napisał(a):Jak sie wywaliż na Romecie to najprawdopodbniej wygniesz ramę, a tak łatwo jej nie idzie wyklepać. A w skuterze plastik wymieniasz, który wbrew pozorom tak łatwo nie pęka.

). Mówiąc o wytrwałości motorowerów, żadnen, ŻADEN skuter nie wytrzyma tyle co ta jawa czy simson. Wytrzymalośc silnika w skuterze ocenia sie na 30-40 k km, a jak sie będzie dobrze dbalo to nawet 50. Skuter ma ładny wygląd, ale niedajboże wyglebić sie na nim już kilkaset złoty w plecy na plastiki. Co do ceny. To prawda teraz skutery ostro poszły w górę, natolmist dobrą jawke kupimy za 500zł. Niestety na skuter trzeba wydać już ok. 5k, no ale coś za coś. Co do 2-suwow czy 4-suwow. Tutaj szczerze mówiąc nie ma wielkiej róznicy. Kolega też ma piaggio zip'a 50 ale 2T. Zrobiliśmy wyścig. To prawda 4-suw został troche w tyle, ale nie aż tak daleko. Co do napraw to sie nie zgodze. Jeżeli jakiś tłumok, co nie wie co to świeca, czy nie potrafi pokazać, które to gażnik to sie nie dziwie, że na wymiane świecy jedzie do mechanika. Tak na prawdę takie silniczki łatwo jest, rozebrać i naprawić. Nie dziwie sie jak piszecie, że co chwile skuter sie (cenzura) jak to chińszczyzna jest. Zobaczcie na skutery markowe typu: PIAGGIO, BENELLI, YAHAHA itd. TO sa wytrzymałe skutery i można na nich polegac.
. Możesz na niej poszalęc po polach mając duże kołą.Kocyk napisał(a):I jescze chciałem dodać, że NIGDY żaden motorower mnie nie wyprzedził, wszystkie sie wloką do 60 i nigdy nie widziałem Rometa z lepszym przyspieszeniem niż 2 suwowy skuter
Kocyk napisał(a):Tak na prawdę jezeli ktos umie grzebać przy motorynce to pogrzebie przy skuterze i na odwrót to działa tak samo. To BZDURY, że ktoś nie pogrzebie przy skuterze i musi oddawac do naprawy.
sprzęgło zmiana biegów itp... Kup motorine albo rometa Z PL silnikiem 
Szymon napisał(a):20 zębów (+10km/h)
Kocyk napisał(a):AŻ 10 km/h
Kocyk napisał(a):ale polega to na samym starcie. Podnosi ci przód bo zryw ma, ale skuter juz daleko przed tobą.
Robertinho napisał(a):Kible są nowe, motorynki mają parę ładnych długich latek.
Robertinho napisał(a):Przynajmniej 2 Simsony z tego forum jadą spokojnie 90km/h pozostawiając zapach mixolu suszarom.
dodam, że to Simson 49cm3
Adamo napisał(a):kolega ma Simsona, ja jade 60 km/h, on z łatwością mnie wyprzedzadodam, że to Simson 49cm3