Problem z napedem w Xbox
Witam, zakupilem niedawno Xbox 360 slim 250GB. Od drugiego dnia uzytkowania pojawil sie problem z odtwarzaniem plyt, kupilem dwie nowe. Plyty nie maly zadnych rys. Przeczytalem ze stacje dyskow sa bardzo czule i wytarcie plyty ze sladow palcow pomogly, jednak problem pojawial sie codziennie nawet gdy plyta byla idealnie czysta. Po okolo tyg. kupilem oficjalny magazyn xbox w ktorym znajdowala sie plyta. Sprobowalem ja odpalic i udalo sie dopiero za 5-tym razem. Kiedy wyjalem plyte i probowalem odpalic ponownie nie udalo sie juz, probowalem kolo 20 razy, fify i MoH tez sie nie udalo, poczekalem 2-3dni i wszystko odpalalo sie bez problemu. Zauwazylem ze gdy po okolo jedno dniowej przerwie pogram 2-3h to jest okey, gdy wylacze konsole np na 2h to juz potem do konca dnia konsola nie chce odpoalic zadnej plyty. Z tego by wynikalo ze gdy w ciagu dnia odpale konsole raz to musze ja wylaczyc dopiero pod koniec dnia kiedy juz nie bede w nia gral. Wydaje mi sie ze jest cos nie tak, może wadliwa stacja albo cos. Jakies rady? Nie chcialbym oddawac na gwarancji bo to bedzie trwalo ze 2-3tyg. Przy okazji jeszcze jedno. Jest mozliwosc gry bez uzycia orginalnych plyt? Nie chcialbym ich za szybko porysowac. Sama instalacja nic nie daje bo i tak wola plyte.