Problem z grami polegający na zawieszaniu się obrazu

<<

szemek007

Nowy

Podziękował : 0 raz
Podziękowań: 0 raz

Post 13 Lip 2010, 16:01

Witam, problem polega dokładnie na tym ,że obraz się nie zacina tylko zawiesza całkowicie , przełączają się kolory z normalnych na takie rozmazane zielone kwadraciki , zdarza się że czasami jest dobrze ,wydaje mi się że jest to wina upałów które przeszkadzają w chłodzeniu procesora i karty graficznej ale nie do końca jestem pewien.Oto szczegóły:
Windows XP Home 32 Bit
CPU Pentium 4 2,8 Ghz
Karta Graficzna Geforce 7500 LE 512 Mb
Pamięć 1 Gb
Płyta główna Asrock Conroe945pl-Glan
Zainstalowane najnowsze stery do karty graficznej , nowy bios , komputer wewnątrz wyczyszczony.

Proszę o pomoc!!!!!!!
<<

Fisher

Awatar użytkownika

Ekspert

Podziękował : 6 razy
Podziękowań: 2 razy

Post 13 Lip 2010, 16:33

szemek007 napisał(a):Zainstalowane najnowsze stery do karty graficznej , nowy bios , komputer wewnątrz wyczyszczony.
Proszę o pomoc!!!!!!!

No to to będzie temperatura. Jeszcze sprawdź Everestem jakie masz temperatury podczas grania (zanim Ci się zawiesi obraz).
I podaj jeszcze markę i moc zasilacza.
<<

szemek007

Nowy

Post 13 Lip 2010, 17:52

Re: Problem z grami polegający na zawieszaniu się obrazu

Zasilacz raczej nie ma tu nic wspólnego ,ma 400W nie wiem dokładnie jakiej firmy, powiem tylko że jest średniej klasy.A co do temperatury to chwile przed zawieszeniem CPU ma koło 71 stopni a karta grafiki 68 stopni.
Ale zajrzałem teraz pod obudowę i okazało się że chłodzenie od procka słabo się trzymało , przymocowałem najlepiej jak się dało i temperatura w tej chwili sięga poniżej 53 stopni i nie przekracza 53 stopni a przedtem w podobnej sytuacji wahał się miedzy 64 a 71 stopni .
Teraz zostało tylko sprawdzić to na grach.
<<

szemek007

Nowy

Post 13 Lip 2010, 18:05

Udało się, kłopot rozwiązany podsumowując problem tego tematu , ważne jest aby przy każdym czyszczeniu czy wymianie wewnątrz obudowy należy dokładnie sprawdzić czy wszystko jest dobrze po dociskane , a morał tego problemu jest krótki -'' To tylko nam działa poprawnie , co zrobimy dokładnie''
Temat chyba można zamknąć , chętnych proszę o wyrażenie swoich myśli .
Jakby co to sprawdzałem to na grze DRAGON AGE- POCZĄTEK gra śmiga na wysokich ustawieniach.
<<

Fisher

Awatar użytkownika

Ekspert

Podziękował : 6 razy
Podziękowań: 2 razy

Post 13 Lip 2010, 20:25

szemek007 napisał(a):Zasilacz raczej <font color=red><b>nie ma</b></font> tu nic wspólnego ,ma 400W nie wiem dokładnie jakiej firmy, powiem tylko że jest średniej klasy.

Ma. Bo to dot. temperatur. Jak zasilacz masz słaby w porównaniu do części w kompie, to się komputer będzie przegrzewał. Tym bardziej jak masz "średniej klasy". No nic, ważne, że działa.

Wróć do Problemy z grami

Forum phpBB v2011

Time : 0.153s | 22 Queries | GZIP : On