Jaki jest najlepszy hosting do uploadu zdjęć?

<<

Tom

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Podziękował : 14 razy
Podziękowań: 12 razy

Post 10 Lip 2010, 11:13

Jaki jest najlepszy hosting do uploadu zdjęć?

Poszukuję darmowego szybkiego hostingu zdjęć, który długo (jak najdłużej) będzie przechowywał moje zdjęcia. Jest imageshack, ale jest on powolny. Na iv.pl usuwają po 3 miesiącach nieaktywności, fotosik.pl podobnie. Najlepiej, żeby zdjęcia mogły utrzymywać się przez ponad 2 lata, nawet jeżeli przez rok nikt zdjęcia nie otworzy. Jest taki hosting w dodatku darmowy?
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Miejscowość: Wolsztyn

Podziękował : 2 razy
Podziękowań: 7 razy

Post 10 Lip 2010, 12:08

Re: Jaki jest najlepszy hosting do uploadu zdjęć?

Od kiedy na fotosik.pl wymagali odemnie zapłaty za dalsze korzystanie z serwisu (a lata u nich spędziłem kiedy jeszcze był darmowy), to przeniosłem się na nume.pl.
Ten jest darmowy, nie wymaga rejestracji do przesyłania zdjęć, zdjęcia nie zostają usunięte (są na czas nieograniczony), jest szybki (no chyba że to zależy od internetu, ja mam 6MB więc dla mnie szybko przesyłał)...
No i możesz też sobie u nich konto założyć, to też będziesz miał łatwy dostęp do swoich zdjęć, zarówno domyślne przeglądanie jak i w folderach.
<<

Tom

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post 11 Lip 2010, 11:12

Przyznam szczerze, że jakoś nie budzi ten serwis we mnie zaufania. Strony "O nas", itd. nie działają, a przy próbie wysłania grafiki wyświetla mi się błąd, że nie można jej zapisać na dysku :zdziwko:
Czy ktoś z Was ma jeszcze jakieś sprawdzone hostingi, które spełniają wymagania z pierwszego postu? ;)
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Podziękował : 21 razy
Podziękowań: 48 razy

Post 11 Lip 2010, 11:28

Zainteresuj się:
  Kod:
photobucket.com
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
Image
Image
<<

Tom

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post 20 Lip 2010, 16:32

Dzięki :)
<<

majk

Nowy

Podziękował : 0 raz
Podziękowań: 0 raz

Post 20 Kwi 2011, 22:56

Odp: Jaki jest najlepszy hosting do uploadu zdjęć?

Jest jeszcze dobry serwis dropbox.com. Sprawdza się przy współdzieleniu plików ma też fajną desktopową aplikację.
<<

Hallo

Nowy

Podziękował : 0 raz
Podziękowań: 0 raz

Post 14 Sty 2012, 20:19

Odp: Jaki jest najlepszy hosting do uploadu zdjęć?

Od udostępniania zdjęć i nie tylko najlepszym rozwiązaniem jest własny Virtual Drive
Usługa internetowych dysków nie jest nowa ale teraz pojawiły się w sieci serwery umożliwiające założenie własnego dysku o ogromnych możliwościach i niespotykanej dotąd funkcjonalności, a do tego zupełnie za darmo.. Na 2012 rok najlepszą funkcjonalność i ogromną jak na darmowy Virtual Drive pojemność bo aż 50GB za free. oferuje MINUS. To Doskonały dysk z rozbudowaną funkcją społecznościową idealne rozwiązanie jeśli chcemy udostępniać zdjęcia, filmy, muzykę oraz pliki o dowolnym rozszerzeniu. Mamy do dyspozycji przeglądarkę z możliwością edycji zdjęć, podgląd plików jpg, png, mp3, avi, pdf, doc i wiele innych.
Mamy możliwość tworzenia folderów i oznaczania jako prywatne czy publiczne. Bardzo prosty upload bezpośrednio z poziomu przeglądarki lub przy pomocy darmowej desktopowej aplikacji gdzie wrzucamy pliki metodą drag and drop (przeciągnij i puść) dostajemy również bardzo wygodne wtyczki do przeglądarek które bardzo ułatwiają pracę z plikami.
Jednym słowem MINUS to świetna darmowa oferta jakiej jeszcze w necie nie było a provider zapowiada wkrótce poszerzenie oferty o nowe darmowe narzędzia.

Image

po rejestracji otrzymujemy 10GB na start a jeżeli skorzystamy z tego linku http://min.us/rzuTLpU i utworzymy swój Virtual Drive to otrzymamy dodatkowy 1GB przestrzeni dyskowej za free.
Następnie będziemy otrzymywać 1GB za każdą osobę której udostępnimy nasz link do rejestracji i tak możemy rozbudować nasz dysk do 50GB co sprawia, że MINUS jest naprawdę bezkonkurencyjny.
50GB za free bez reklam, bez limitu transferu.

Link do rejestracji na na serwerze MINUS http://min.us/rzuTLpU

Minus to idealne rozwiązanie do przechowywania obszernych kolekcji różnego rodzaju plików. Jeżeli natomiast zależy nam na bezpieczeństwie ważnych danych, to w tym przypadku doskonałym rozwiązaniem jest Dropbox.
Dropbox to dysk wirtualny o pojemności 2GB który możemy rozbudować do 16GB za darmo. lecz największą zaletą tego rozwiązania jest możliwość synchronizowania folderów. Po zarejestrowaniu otrzymujemy desktopową aplikację która tworzy na naszym komputerze folder i od tej pory będzie on automatycznie synchronizowany z naszym serwerem bez potrzeby ręcznego uploadu. Mało tego... nasz folder będzie automatycznie synchronizowany na każdym urządzeniu na którym uruchomimy aplikację dropbox. Możemy w ten sposób np. zacząć pracę nad dokumentem w biurze a dokończyć pracę w domu bez potrzeby kopiowania i przenoszenia plików zalet i możliwości Dropboxa jest mnóstwo jak choćby możliwość postawienia strony www czy możliwość monitorowania naszych urządzeń na odległość wszystkich możliwości jakie daje nam dropbox nie sposób wymienić w jednym poście. Ja osobiście używam Dropboxa do przechowywania ważnych danych i backup'u. W folderze Dropbox umieściłem kontener stworzony programem TrueCrypt i w nim umieszczam kopie haseł, listę kontaktów, plik z ustawieniami przeglądarki i systemu oraz ważne dokumenty czyli wszystko co jest dla mnie ważne i nie powinno przedostać się w niepowołane ręce. Dropbox dba o to żebym miał dostęp do danych z każdego miejsca na ziemi a TrueCrypt o to że by ważne dane nie dostały się w niepowołane ręce Moim zdaniem to najlepszy z możliwych a do tego zupełnie darmowy sposób zabezpieczania i przechowywania swoich ważnych danych.

link do rejestracji Dropbox http://db.tt/wP4Jeel6 jeżeli skorzystacie z tego linku otrzymacie 250Mb dodatkowej przestrzeni już na starcie, a przy okazji ja też. :-)

Image

Polecam i pozdrawiam

Wróć do Internet

Forum phpBB v2011

Time : 0.047s | 22 Queries | GZIP : On