Jak często kupujesz oryginalne gry???

<<

Ramiro Cruz

Post 3 Wrz 2006, 22:09

Jak często kupujesz oryginalne gry???

Ja tak jedną na kwartał :] A wy? :chytry:
<<

stand_up

Post 3 Wrz 2006, 22:21

Re: Jak często kupujesz oryginalne gry???

Ja jak wyrwę jakiś tytuł fajny to podczas każej wizyty w TESCO (19,99 :D ) więc na półce mam trochę gier z serii extra klasyka
<<

roma

Post 3 Wrz 2006, 22:26

Ja kupuje często mam troche orginałów:Colin 1,2,3,4 Gothic 1,2,Soldiers Ludzie Honoru,Toca race Driver 1 i 2,Gta 2 i inne,nieche mi się wymieniać trochę tego jest.
<<

Mat

Post 3 Wrz 2006, 22:29

A ja mieszkam w strasznej dziurze i wyobraźcie sobie że u mnie prawie nikt nie kupuje oryginałów i nawet nie ma zamiaru. Ja oczywiście zaznaczyłem pierwszą opcję. Osobe kupującą oryginalną grę można było spotkać jakieś 4 lata temu jak chodziły plotki że piratyu psują cały komputer.
<<

welll1

Awatar użytkownika

Ekspert

Podziękował : 2 razy
Podziękowań: 2 razy

Post 3 Wrz 2006, 22:46

Znajdzie sie troche gier oryginalnych z XK i z czasopism o ile to sie uznaje za oryginały:) Ale tak ze sklepu to juz nie pamietam kiedy ostatnio kupiłem gre. :)
<<

stand_up

Post 3 Wrz 2006, 22:50

welll1 napisał(a):Znajdzie sie troche gier oryginalnych z XK i z czasopism o ile to sie uznaje za oryginały:)
Nom, raczej to oryginały bo w końcu to kupiłeś legalnie a nie na bazarku u Andriija :P
Ostatnio edytowany przez stand_up, 3 Wrz 2006, 22:50, edytowano w sumie 1 raz
<<

Ramiro Cruz

Post 4 Wrz 2006, 22:19

Z tego co narazie widze to jednak z większość z tych którzy zagłosowali jednak sięga po oryginały! Niejest jeszcze tak źle...
Ostatnio edytowany przez Ramiro Cruz, 4 Wrz 2006, 22:20, edytowano w sumie 1 raz
<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Podziękował : 0 raz
Podziękowań: 0 raz

Post 5 Wrz 2006, 19:07

Buhahaha, co za temat, no ramiro ty chyba już sam wiesz, kogo chcesz wyprzedzić [nie bede mowil nicka] w zakladaniu glupich tematow, bo wypowiadając sie na nim przyznajecie sami, że macie piraty, bo w temacie jakie gry przeszliscie wymieniacie z 20 gier, tak więc skąd je macie ? Ściągacie czy ze stadionu ?...
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

stand_up

Post 5 Wrz 2006, 19:11

Yakoob napisał(a):tak więc skąd je macie ? Ściągacie czy ze stadionu ?...
to sprawa prywatna każdego człowieka ile ma Orygnaiłów a ile Piratów A temat jak najbardziej :ok:
<<

Mat

Post 5 Wrz 2006, 19:18

Yakoob napisał(a):Ściągacie czy ze stadionu ?...
Ściągamy a co??
stand_up napisał(a):A temat jak najbardziej :ok:
No i się drugi raz z stand_up'em, zgodze. W ogóle ostatnio chłopak zmądrzał, nie spamuje i nie sapie do każdego. Obym tylko go nie spłoszył.
<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post 6 Wrz 2006, 16:05

stand_up, to tak samo jakby złodziej na rozprawie sądowej w jego sprawie kradzieży powiedział, że to jego prywatna sprawa, że okradł jubilera i sprzedal za granice i to że jest jak najbardziej ok... zastanow sie najpierw zanim cos napiszesz...

Mat, musze to przyznac, zawiodlem sie na Tobie...
Ostatnio edytowany przez Yakoob, 6 Wrz 2006, 16:06, edytowano w sumie 1 raz
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

ValdeK

Post 6 Wrz 2006, 16:10

Ja kupuję gazety z grami :D I dla mnie to orygnaiłki :super:
<<

Mat

Post 6 Wrz 2006, 17:30

Yakoob napisał(a):stand_up, to tak samo jakby złodziej na rozprawie sądowej w jego sprawie kradzieży powiedział, że to jego prywatna sprawa
Nie to nie to samo bo na rozprawie Sądowej musi mówić prawde i tam sa ludzie, którym musi mówic prawde. Jeśli tego nie zrobi to czekaja go konsekwencje. A tu to czy powie czy nie to jego prywatna sprawa. Wiem bo pracuje w Sądzie ;)
Yakoob napisał(a):Mat, musze to przyznac, zawiodlem sie na Tobie...
No trudno. Ja wyznaje zasadę że skoro piractwo jest wszędzie i u każdego (u Ciebie pewnie też) to nie czepiamy się innych. Jedyne za co bym karał i ścigał bez odpuszczania to sprzedawanie nielegalów aby odnieść kozyść majątkową. Piszecie że piractwo to kradzież. A jak ktoś ściągnie przejdzie gre, (której by i tak nie kupił bo go nie stać) i wywali to chyba już pożyczka?
<<

stand_up

Post 6 Wrz 2006, 17:37

Yakoob napisał(a):stand_up, to tak samo jakby złodziej na rozprawie sądowej w jego sprawie kradzieży powiedział, że to jego prywatna sprawa, że okradł jubilera i sprzedal za granice i to że jest jak najbardziej ok... zastanow sie najpierw zanim cos napiszesz...
Może to zabrzmi jak wypowieć Mata ale nie mów mi że w domu nie masz pirackiej płyty z grą/filmem/muzyką bo w to nie uwierzę :D
A tak w ogóle to jak mam orygnałkę kupioną i chcę mieć 2 że jak mi się zniszczy jedna to będę miał drugą :) I jezeli nie będę tego sprzedawał to mogę sobie robić nawet 100000 kopi :]
<<

LucAlphano

Post 26 Lip 2007, 23:07

Roznie wiem, juz, ze pesa nowego kupie znowu przedpremierowke dostarczona po premierze dzieki "szybkosci", "niezawodnosci", "profesjonalnosci" pewnej firmy kurierskiej obslugujaca jeden z najwiekszych serwisow sprzedajacych gry przez internet w polsce.
Inne gry to zalezy ktore stanieja i kiedy bede przy kasie czyli jeszcze jakies 4-5 tytulow kupowane nieregularnie
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Miejscowość: Trzecia planeta od Słońca

Post 31 Lip 2007, 18:51

Ja rzadko kupuję gry w dniu premiery - dlatego mam mało "prawdziwych" orginałów. Dużo za to mam z różnych serii i kolekcji (Kolekcja Klasyki, Super$eller itp.) - są bardzo tanie i często już upatchowane, ale jak jest jakaś okazja premierowa to przeważnie kupuję. Poza tym mam kilkaset gier z czasopism. Ale nie ma co ukrywać - mam dużo piratów i kropka (.)
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Adamo

Awatar użytkownika

Ekspert

Miejscowość: Ostrów Wlkp / Poznań

Post 1 Sie 2007, 11:39

Ja mam parędziesiąt oryginałów z CDA i 3 oryginalne gry kupione bodajże w Tesco/Empiku: Earth 2160, Gothic 3 i Commandos Antologia. Jeszcze tam gdzieś się znajdzie Singles z Focusa. A gry kupuje jak mi się jakaś naprawdę spodoba.
<<

waldek666

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Podziękował : 3 razy

Post 26 Sie 2009, 14:26

ja mam 2: jedną kumpel mi dał a drugą miałem dołączoną do karty graficznej;p
<<

SWAT

Awatar użytkownika

Profesor

Miejscowość: Kazimierz Biskupi

Post 26 Sie 2009, 14:51

Ja mam całą szafeczkę oryginałów. A jak często kupuje?
Zależy jak z gotówką. Ze 4 co dwa miesiące można powiedzieć.
Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych wpisów na forum. Zastanów się dziesięć razy zanim się do niego odwołasz i ciesz się wiedzą z niego płynącą.
Są dni, są chwile, są ludzie i są ludzie niespełna rozumu!
Image
<<

Ignac

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Miejscowość: Biała Podlaska

Post 26 Sie 2009, 15:19

Raz na miesiąc, lub dwa. Właśnie jak jest okazja z Supersellera, XK albo Kolekcji Klasyki. Ale takich premierowych mam ze dwa lub trzy tytuły. No i z kilkadziesiąt z czasopism. No ale nie ma co zaprzeczać - jakieś piraty również się znajdą.
Ostatnio edytowany przez Ignac, 26 Sie 2009, 21:26, edytowano w sumie 1 raz
Następna

Wróć do Luźne pogaduszki

Forum phpBB v2011

Time : 0.067s | 37 Queries | GZIP : On